Signature Course Paradox - Waarom professionals verkopen en anderen niet

online cursus maken

Wanneer een nieuwkomer in de online cursuswereld denkt 'ik ga ook een online cursus maken', dan willen ze vaak een signature course. Zonder het zelf te weten wat het is. Er ontstaat een door hun ambitie, de realisatie en de wensen van hun cursisten. In deze video blog gaan we dieper in op op de Signature Course Paradox.

Een signature course is een online cursus waarin de trainer de cursisten meeneemt in een meer maanden ontwikkelingstraject. Een signature course onderscheid zich van thema cursussen, door hun omvang, de diepgang, de begeleiding en ondersteuning en ook de prijs. Een signature course is een training voor de gevorderde online trainers en ondernemers.

 

Online cursussen vallen grofweg uiteen in 3 categorieën. Starterscursussen, Themacursussen of Spotlight trainingen en Signature courses of trainingen. Iedere training heeft zijn eigen karakteristieken zoals de omvang, de tijd die nodig is om hem te maken, de prijs die je er voor kan vragen.

De paradox ontstaat door de mismatch tussen de verwachtingen van de trainer en de verwachtingen van de cursist. Waar een trainer graag wil laten zien dat ie de cursist goed kan helpen en begeleiden, is de cursist veelal op zoek naar een oplossing voor een specifiek probleem. 

Als een trainer niet goed op de hoogte is van de behoeften van de cursist, dan is de kans groot dat het een enkele reis op weg naar frustratie wordt. De trainer projecteert zijn of haar eigen denkwereld op dat van de cursist. Echter de cursist heeft een ander voor-pad en zal niet op de aannames van de trainer reageren. De trainer zal zich dus dubbel zo goed moeten verdiepen in de wensen en behoeften van die cursist.

In de video bespreek ik de inhoudelijke paradox bij het maken van de Signature Course. Daarnaast is er ook de financiële paradox. Daarover vertel ik meer in het webinar:

De onvertelde geheimen waarom professionals
zeer winstgevende online cursussen maken en anderen niet. 

 

Indien je meer wilt weten over hoe je een online cursus gestructureerd kunt opzetten, vul de survey in. We verloten onder iedere 25 inschrijvingen één maal toegang tot onze nieuwe ' Jouw Cursus Online in 28 Dagen' training. 

Doe de survey ‘Jouw Cursus Online in 28 dagen’ en win gratis toegang tot deze nieuwe training:

๐ŸŽฏ  https://forms.gle/PeT6vca2M552hrvP9

 ๐ŸŽฏ  De video in deze les staat ook op Youtube >>

๐ŸŽฏ  Aanmelden webinar > Geheimen succesvolle online cursus

 

 

 

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Hi, ik ben sinds 2014 online ondernemer en gespecialiseerd in het bouwen van online cursussen en leeromgevingen. Met name met het softwareplatform Kajabi. KlantGenerator is mijn bedrijf. JouwCursusOnline is mijn blog voor online leeromgevingen. Op KJB-Users.nl geef ik specifieke informatie voor Kajabi gebruikers. Wil je ondersteuning bij jouw online cursus of bij het opzetten van jouw online business met Kajabi? Neem contact met me op voor vrijblijvend advies. 

JouwCursusOnline.nl - KlantGenerator.nl - Kajabi-Users.nl - Linktopay.nl 

Contact