Zomer Deal: 3 Maanden Kajabi voor slechts $99 - korting van $500 !!
Aanmelden voor:

20

DAG

18

UUR

13

MIN

28

SEC

5 online producten om vandaag nog te maken

5 Online Producten om Vandaag nog te maken

online cursus maken

Een online cursus maak je niet in een dag. Daar zijn ze te uitgebreid voor. Het kost voorbereiding en tijd om het op te nemen. Maar je kan wel andere online producten maken. Die je zelfs al vandaag af kan hebben. In deze video vertel ik je over 5 digitale online producten die je vandaag nog kan maken.

Een online product is een online cursus, training, ebook, emailserie of video waarin je uitlegt hoe mensen ze een gewenst doel kunnen bereiken. Een online product is digitaal en men kan dat achter hun computer zien, beluisteren of lezen. Een online product kun je altijd aanbieden ongeacht het tijdstip en is daardoor flexibeler dan offline producten.

 

Veel ondernemers die de stap naar online maken, worstelen met de vraag welke online (of digitale) producten ze kunnen maken. Ze willen grote online cursussen maken zonder te overzien hoe veel daarbij komt kijken.

Wanneer je nog niets hebt gemaakt, begin dan niet bij zo'n supergrote training. Begin bij iets dat je kan overzien en snel kan maken.

Een online cursus is een prima start. Wil je daarmee verder kijk dan zeker even naar de starterstraining ‘Maak de online cursus die verkoopt‘. Deze videotraining is tijdelijk nog slechts € 47 in plaats van € 197 euro. Voor meer info: Maak de online cursus die verkoopt.

In deze blog geef ik je 5 ideeën voor online producten die jij snel – de meesten binnen een dag – kan maken.

 

  

1) Maak een klein(!) ebook als online product

Een ebook is het meest gemaakte online product dat er bestaat. Een ebook is een digitaal document, vaak een PDF, waarin je meerdere tips geeft over een specifiek onderwerp. Een ebook hoeft niet groot te zijn. Liever niet zelfs. Niemand zit te wachten op een langdradig document. De meeste mensen willen online vooral praktische informatie die ze snel kunnen gebruiken.

Kijk eens naar je bestaande praktijk. Heb je een brochure? Heb je al blogs geschreven? Kan je van deze bestaande producten een ebook (laten) maken? Dit is een product dat je binnen enkele dagen klaar kan hebben.

Start Canva op en kies een A4 template. Met een van de vele templates heb je zo een geweldig ebook in elkaar gezet.

 

2) Schrijf een wekelijkse emailserie

Het komt steeds meer op. Betaalde emailseries. Waardevolle emails die niet spammy zijn of verkoperig. Dit kun je vandaag al starten. Want je hoeft niet meer dan 1 email klaar te hebben staan. Je krijgt zeer waardevolle volgers. Raving fans! 

 

3) Maak How-To-video’s

Een how-to video is een video waarin je laat zien hoe je bepaalde handelingen uitvoert. Dit is meestal een opname van je beeldscherm waarin je laat zien hoe je iets moet doen en waarbij je uitlegt hoe het werkt. Een how-to video kan je maken met een software zoals Screenflow of Camtasia. 

Deze video’s kan je op Youtube zetten en eventueel later in een betaalde omgeving.

 

4) Film jezelf als je aan het werk bent

Werk jij meer in de praktijk met mensen, laat jezelf dan eens filmen met een cliënt. vraag natuurlijk wel even toestemming van te voren. Het handige is dat je niets van te voren hoeft te bedenken. Je doet je ding en vertelt daarbij wat je doet in die behandeling. Eventueel kan je later een voice-over toevoegen waarin je jouw handelingen alsnog uitlegt.

Een aantal van deze video’s kunnen jouw eerste online product worden.

 

5) Verzamel je bestaande blogs in boekvorm

Heb je meerdere blogs of artikelen geschreven, waarom breng je deze blogs dan niet samen tot 1 enkel digitaal boek. Dit hoef je niet zelf te doen. Via Fiverr of Upwork zijn er genoeg mensen te vinden die dit voor jou voor 100 euro kunnen regelen.

Dit boek kun je als digitaal ebook verkopen, maar je kan het ook on-demand laten printen op het moment dat iemand dit boek koopt. Ze krijgen dan een hardcover boek thuisgestuurd met jouw beste blogs. Hoe cool is dat!!

 

Wat is jouw volgende online product?

Ik heb je 5 ideeën gegeven van online producten die je snel kan maken. Natuurlijk zijn er nog vele en vele ander mogelijkheden: kleinere online programma’s (uiteraard!), webinars, live-trainingen, online coaching, whitepapers, audiobestanden, communities, masterminds, apps en ga maar door.

Loop je vast met wat jij online zou kunnen doen? Doe dan mee met de training: 'Maak de online cursus die verkoopt'. Daarmee krijg je snel een goed beeld van welke online cursus je kan maken, aan wie je die kan verkopen, hoe groot ie moet zijn en welke software je nodig hebt. Een aanrader!

groet, Bastiaan

 

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Hi, ik ben sinds 2014 online ondernemer en gespecialiseerd in het bouwen van online cursussen en leeromgevingen. Met name met het softwareplatform Kajabi. KlantGenerator is mijn bedrijf. JouwCursusOnline is mijn blog voor online leeromgevingen. Op KJB-Users.nl geef ik specifieke informatie voor Kajabi gebruikers. Wil je ondersteuning bij jouw online cursus of bij het opzetten van jouw online business met Kajabi? Neem contact met me op voor vrijblijvend advies. 

JouwCursusOnline.nl - KlantGenerator.nl - Kajabi-Users.nl - Linktopay.nl 

Contact