Huddle REVIEW 2023

Nederlands platform voor e-learning en online community

Probeer Huddle 14 dagen gratis >>>

Update: 9 augustus 2023

Spelen met Huddle

Huddle is een standalone platform om een online leeromgeving te bouwen. Daar zijn ze goed in. Maar Huddle biedt daarnaast ook tools om een online community op te zetten. En juist daarin onderscheid Huddle zich van andere online leeromgevingen.

In de online community kunnen jouw klanten met jou en met elkaar sparren. Dat kan een enorme versterking zijn voor de content die je levert in je e-learning. Een levendige community maakt je e-learning meer waard. 

Huddle is een online leeromgevingen van Nederlandse bodem. Dat is ook wel eens verfrissend. In verhouding met andere Stand alone platforms is Huddle aan de prijzige kant. Maar het biedt daarvoor wel veel extra. 

Ik werk al jaren met verschillende online leerpakketten, van Wishlist en Optimizepress tot Kajabi, Podia en dus ook met Huddle. Mijn specialisme ligt bij de krachtpatser Kajabi (Lees de Kajabi Review)  en op dit platform heb ik inmiddels meer dan 200 bedrijven geholpen met hun overstap naar Kajabi. Ik geloof echter niet in one-size-fits all. In mijn reviews wil ik een eerlijk inzicht geven in alle mogelijkheden en onmogelijkheden van een platform. 

Mijn review van Huddle is dus vooral bedoeld dat jij zelf een overwogen keuze kan maken.

 

Succes en veel leesplezier!
Bastiaan de Koning

Bastiaan de Koning - Online Cursus Specialist

Hi, ik ben sinds 2014 online ondernemer en gespecialiseerd in het bouwen van online cursussen en leeromgevingen. KlantGenerator is mijn bedrijf. JouwCursusOnline is mijn blog. Zelf werk ik vooral met het alles-in-één platform Kajabi, omdat je hier je website, blogs, cursussen, emailmarketing en klantgegevens bij elkaar hebt. Vragen over welk platform bij jou past? Neem vrijblijvend contact op.

Contact - JouwCursusOnline.nl - KlantGenerator.nl - Kajabi-Users.nl - Linktopay.nl

Huddle REVIEW SAMENVATTING

Huddle is een softwareproduct van IMU (Internet Marketing Unie). Een Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in online marketing. IMU zit ook achter Phoenix en Plug&Pay. Huddle richt zich vooral om community en memberships. Deze community software is geschikt om een actief online platform te ontwikkelen, inclusief gamification en afgeschermde premium content die de gebruiker verleidt om het te willen ontgrendelen.

Koppelingen met externe tools vinden plaats met Zapier. Daarnaast heb je Plug&Pay nodig voor de verkoop en een afzonderlijke website en tool voor e-mailmarketing. 

Huddle is vooral geschikt voor ondernemers die een uitbreiding zoeken op de eigen website. Die een aanvullend platform willen bieden aan hun doelgroep met een eigen community en een e-learning locatie.

Huddle PRO'S

 1. Super community functie
 2. Gemakkelijk in gebruik
 3. Gamification
 4. Voortgangsindicator
 5. Nederlandstalige support
 6. FAQ-sectie optioneel
 7. Inclusief Huddle app

Huddle CONTRA'S

 1. Video's moeten vanaf Youtube of Vimeo worden ingevoegd. 
 2. Het cursusgedeelte is grafisch beperkt
 3. Omdat het stand alone is, heb je aanvullende tools nodig zoals Plug&pay.
 4. Relatief duur.

 

Conclusie Huddle Review

De vele mogelijkheden van de community-functie van Huddle is een enorme pré van dit pakket, mits je hier slim gebruik van weet te maken. Als je dat lukt, dan creëer je meerwaarde voor de content die je levert en terugkerende inkomsten. 

Omdat het stand alone is, heb je aanvullende tools nodig voor website, video hosting en betalingen. Dat maakt Huddle relatief duur. 

Als je zin hebt om met Huddle uit te proberen, klik dan op de button hieronder.

Probeer Huddle 14 dagen gratis >>

Huddle Review Index

De volgende onderdelen komen in deze Huddle Recensie aan bod

Samenvatting
Dashboard
Cursussen
Look&Feel
Community
Huddle Prijs
Vragen & Reacties

Huddle Review -  Jouw Dashboard

Huddle werkt met een overzichtelijk en speels dashboard: de beheeromgeving. Het geeft direct inzicht in de groei van je leden en het gebruik van je site. Aan de linkerkant is een menustructuur te vinden met de belangrijkste categorieën. Wanneer je daar op klikt, vouwen submenu's zich uit en kan je centraal alle tools en mogelijkheden binnen die categorie bewerken. Overzichtelijk en intuïtief. 

 

 

kajabi dashboard overview

Direct aan de slag

Op het moment dat je je een nieuwe Huddle licentie hebt aangeschaft, ontvang je een e-mail met daarin een link om je Huddle aan te maken. In dit proces van het aanmaken van je Huddle, kies je ook de URL voor jouw community. Dit is in het begin een subdomein.

Je wordt stap voor stap door het installatieproces begeleid. Wat daarin opvalt is dat de focus ligt op de community en veel minder op de e-learning. 

Het hoofdmenu van Huddle

Huddle heeft het Dashboard in 6 categorieën onderverdeeld. Wanneer je op een van de categorieën klikt krijg je verdere info over dat onderdeel:

 1. Dashboard: dit is het overzicht van je laatste activiteiten op je website
 2. Gebruikers: een lijst van al jouw gebruikers.
 3. E-learning: alles wat met jouw cursussen te maken heeft.
 4. Community: voor het bouwen en beheren van je community. 
 5. Design: hier stel je het uiterlijk van je community in.
 6. Gamification: hier kan je spelelementen toevoegen voor jouw community.

Download Gratis het "Stappenplan voor een Online Cursus"

Dit handige overzicht geeft je alle stappen bij het maken van een online cursus. Extra tips bij je software keuze zodat je direct aan de slag kan gaan.

Huddle Cursussen/ e-learning

Het toevoegen van cursussen aan Huddle is eenvoudig. 

Huddle werkt met een logische opbouw van meerdere modules per product en meerdere lessen per module. 

Je plaats verschillende online producten met tekst, video, audio en afbeeldingen en verdeelt deze in modules en onderliggende lessen. Aan de lessen kan je powerpoint slides of pdf handouts toevoegen. 

Je hebt binnen no-time je lessen online staan.  

Tools voor het leertraject

Huddle biedt verschillende tools die ondersteunend kunnen zijn aan het leertraject van je cursisten. 

 • Content dripping: Je kan geautomatiseerd nieuwe lessen vrijgeven per dag, week of maand. 
 • Voortgangsindicatie: Je cursisten zien hun voortgang per programma en kunnen verder gaan waar ze gebleven zijn
 • Huddle app: zodat je cursisten altijd en overal toegang hebben
 • Toetsing: Met een quiz of toets na een cursus kunnen je cursisten zien of ze de stof beheersen. 

Ook kan je gebruik maken van levels die pas vrij worden gegeven nadat je cursist daarvoor heeft betaald. Dit kan echter alleen in combinatie met aanvullende software (Plug&Pay). 

Huddle heeft helaas geen eigen video-player. De meeste Huddle-gebruikers hosten hun video’s op Vimeo en embedden dat vervolgens in Huddle. 

 

 

Huddle e-learning look&feel

De Huddle cursusomgeving is vrij strak en clean. 

Dat is prima als dat bij je past, maar de mogelijkheden om dit aan te passen naar jouw eigen look&feel zijn wat beperkt. Je kan wel eenvoudig indeling, afbeeldingen en kleuren wijzigingen.

Maar het liefste wil je een optimale klantervaring door dezelfde look&feel op je website, je e-learning, je betaalpagina's, etc. 

Daarin blijft Huddle helaas wel achter bij de concurrenten en dat valt voor een standalone wel wat tegen. 

Huddle Community

Nu komen we bij de grote pro van Huddle: de community! Met Huddle kan je heel eenvoudig een eigen online community opbouwen. 

Huddle combineert hiervoor slim het traditionele forum met social media. En met boards kan je in Huddle jouw community verdelen in onderwerpen. Aan een board kan je een level koppelen dat alleen voor bepaalde deelnemers toegankelijk is. 

Wederkerende inkomsten zijn natuurlijk een belangrijk aspect van een community. Met een abonnement op je community en premium content, kun je sturen op het uitbouwen en tegelijk behouden van je klanten. 

Om ook daadwerkelijk inkomsten te genereren heb je natuurlijk ook Plug&Pay nodig. 

Een actieve community ontstaat niet vanzelf. Je moet je community opvoeden en blijven voeden. Huddle biedt veel tools die je hierbij helpen, waaronder gamification en de Huddle app.

En als het gaat lopen dan beantwoorden jouw klanten de vragen van je andere klanten en lig jij op het strand onder een parasol. Hoe gaaf is dat :-)

Probeer Huddle 14 dagen gratis >>

Huddle prijs

Huddle kost op dit moment € 695 per jaar (€ 70 per maand).

Aanvullend heb je een abonnement nodig op Plug&Pay, ook van IMU. Daarvan zijn er drie varianten: Lite voor € 108, Premium voor € 497 en Ultimate voor € 1164 per jaar. Het is in al deze gevallen ook mogelijk een maandabonnement te nemen. 

 

Disclaimer

Ik heb met vele leeromgevingen gewerkt en neergezet voor mijn klanten. In online leeromgevingen waarin ik zelf echt tevreden ben, participeer ik ook indien ze een partnerprogramma hebben. Dat betekent dat ik een vergoeding kan krijgen indien iemand het pakket afneemt. Dat kost jou helemaal niets, en het helpt mij om artikelen zoals deze te kunnen blijven schrijven. Een volledige disclaimer staat hier.