Online Leeromgevingen Vergeleken

Maak en Verkoop Online Cursussen

Welk platform past bij jou? Doe de test >>

Welke Software Kies Je Voor Jouw Online Cursus?

Een online cursus zorgt voor extra inkomsten in je bedrijf. Omdat een online cursus volledig automatisch verkocht kan worden, ben je niet gebonden aan vaste werkuren. Je kan overal werken. En er komt meer geld binnen in je bedrijf.

~ Het hebben en verkopen van een online cursus geeft vrijheid in je leven en ondernemerschap ~

Maar welk platform kies je voor je online cursus?
De meeste online leeromgevingen zijn gemaakt om je cursus neer te zetten.
Ze zijn niet gemaakt om je cursus te verkopen. Dat moet je zelf doen.
Tenzij je kiest voor een alles in één oplossing.   

A L L E S   I N    É É N

Eenvoud voor alles! Website, leeromgeving, verkoop en emailmarketing in één platform.

alles in een

S T A N D A L O N E

Een standalone leeromgeving kies je als je al goed draaiende website en marketing hebt.

standalone

W O R D P R E S S

Als je alles binnen Wordpress wilt houden en zelf alles wilt bouwen. 

wordpress

M A R K T P L A A T S

Platforms die voor een percentage van jouw verkoopprijs jouw training verkopen. 

marktplaats

Voor elke bedrijf is er een oplossing

Alle opties die ik beschrijf zijn gerenommeerde tools met vele duizenden gebruikers.

Persoonlijk heb ik een sterke voorkeur voor alles-in-één platform omdat ik dit veel makkelijker is om je cursussen te kunnen verkopen, zonder dat je vastloopt in techniek en het koppelen van losse systemen.

Mijn favoriete software

Uit alle platforms op deze pagina's is Kajabi mijn favoriet en het platform waarvan ik zeg: als je er één moet kiezen, kijk zeker eens naar Kajabi.

Kajabi is een alles-in-één platform, waar je je website, leeromgeving, emailmarketing mee kan doen. Zonder dat je andere tools nodig hebt. Ik werk ruim 6 jaar met Kajabi en op dit platform staan mijn website (zoals deze), draait mijn emailmarketing en staan mijn online trainingen.

BONUSSEN: Wanneer je Kajabi via mij aanschaft, krijg je 28 dagen gratis Tryout (ipv 14 dagen) en mijn persoonlijke extra bonussen zoals de '30 Dagen Terugverdien Challenge' en Persoonlijke Live Ondersteuning. Lees meer in de Nederlandstalige Community die ik beheer. 

Naar het Kajabi Review 2020

Alles-in-één Software

Een alles-in-één platform is zo gemaakt dat je geen andere online tools meer nodig hebt. Deze platforms kunnen alles voor je regelen: je website, je marketing, je emailcampagnes en natuurlijk ook je leeromgeving.

Deze software is gemaakt om razendsnel een cursus neer te kunnen zetten én te kunnen verkopen. Indien je snel je website, cursus en marketing wilt hebben staan, is een alles-in-één platform een verstandige keuze.

De wat hogere kosten zijn een schijntje vergeleken met de tijdswinst die je behaalt en het feit dat je niets extra's betaalt voor emailmarketing, je website of de hosting van je lesmateriaal.

Kajabi is de oplossing om je website, je leeromgeving, je marketing en je emails te beheren. Alles is geïntegreerd en met een pipeline zet je in 1 klik een hele marketingfunnel neer. Daarnaast kan je ook alles als zelfstandige tool gebruiken. 

Prijs: $149 tot $399 per maand.
Per jaar is 2 maanden korting
Trial: Gratis 28 dagen via deze link

Naar Kajabi

Zenler (beta) is een alles in een pakket dat zelfs webinar functies heeft ingebouwd. Het is door de vele mogelijkheden technisch wat lastiger dan bijvoorbeeld Kajabi. Maar daardoor krijg je weer wat meer vrijheid.

Pro beta aanbieding: $447 ipv $1170 per jaar
Premium beta aanbieding:$1167 ipv $5970 per jaar
Trial: alleen met invitatie, gratis gedurende beta

Naar Zenler (via deze invitatie)

Thinkific is gemaakt om cursussen eenvoudig te maken en te kunnen verkopen. De focus ligt op de cursussen zelf maar daarnaast kan je je website ook laten draaien in dit platform. Thinkific heeft geen email-marketing.

Prijs: $39 tot $399 per maand. Per jaar is 20% korting
Trial: 1 maand Pro + Growth plan, via deze link

Naar Thinkific

Kartra is een alles-in-één platform gebouwd door de makers van WebinarJam. Het is zeer sterk op het vlak van marketing en affiliates. Je kan er je marketingfunnels mee bouwen op basis van templates.

Prijs: $99 tot $499 per maand. Per jaar is 25% korting
Trial: 14 dagen voor $1

Naar Kartra

Download Gratis het "Stappenplan voor een Online Cursus"

Dit handige overzicht geeft je alle stappen bij het maken van een online cursus. Extra tips bij je software keuze zodat je direct aan de slag kan gaan.

Standalone Software

Een standalone platform biedt veelal uitsluitend een cursusomgeving, dat is hun specialisatie en je kan ook verwachten dat dit top werkt. Bij de meeste standalone platforms moet je daarnaast ook nog je eigen website bouwen, je emailmarketing inrichten en vaak ook een webwinkel bouwen.

Omdat je met verschillende tools werkt (website, emailmarketing, webwinkel en je standalone platform) lopen de kosten snel op ten opzichte van een alles-in-één platform.

Indien je al een goede eigen website hebt en je emailmarketing is bij een externe partij goed ingeregeld, dan is een standalone oplossing een goede keuze. Als je nog geen website hebt of emailmarketing, denk dan eerst aan een alles-in-één oplossing.

Huddle is van Nederlandse bodem en richt zich vooral om community en memberships. Huddle is sterk in gamification. Koppelingen met externe tools vinden plaats met Zapier. Daarnaast heb je Plug & Pay nodig voor de verkoop.

Prijs: €97 per maand of €950 per jaar
Trial: 14 dagen

Naar Huddle

Podia is een moderne leeromgeving die hard op weg is om een alles in een platform te worden. Podia heeft een migratie aanbod om cursussen over te zetten naar hun systeem.

Prijs: $39 tot $79 per maand. Per jaar is 2 maanden korting
Trial: 14 dagen

Naar Podia

Maatos is een Nederlands product en gebouwd door de makers van Soofos. Ze leveren een strak design en kijken goed naar de grote jongens. Een partij om in de gaten te houden. 

 

Prijs: $39 tot $79 per maand. Per jaar is ongeveer 20% korting
Trial: Gratis 30 dagen

Naar Maatos

LearnWorlds heft ook de focus op de leeromgeving met leuke features zoals automatische transscripts van je video's (Engels). Daarnaast hebben ze veel templates om landingspagina's te maken.

Prijs: $29 + $5 per verkoop tot $249pm. Per jaar 20% korting
Trial: Gratis 30 dagen

Naar LearnWorlds

Teachable is een van de bekendere standalone platforms voor online cursussen en een goed alternatief als je geen alles-in-één platform nodig hebt. Je kan je eigen cursus ook op het Teachable platform aanbieden.

Prijs: $39 tot $299 per maand. Per jaar is ongeveer 20% korting
Trial: gratis 14 dagen

Naar Teachable

Ruzuku is gemaakt om zo snel mogelijk een online cursus neer te zetten. Binnen het platform kan je teleconferences en video broadcasts houden.

 

Prijs: $99 tot $199 per maand. Per jaar is 25% korting
Trial: Gratis 14 dagen

Naar Ruzuku

Download Gratis het "Stappenplan voor een Online Cursus"

Dit handige overzicht geeft je alle stappen bij het maken van een online cursus. Extra tips bij je software keuze zodat je direct aan de slag kan gaan.

Wordpress Plugins

Voor wie liever alles in eigen hand houdt, zijn er zeer professionele plugins voor Wordpress te vinden. Deze plugins werken goed samen met plugins zoals Woocommerce. Bedenk dat je alles zelf moet opzetten. Een leeromgeving binnen Wordpress is complexer, technischer en vraagt meer onderhoud bij updates dan standalone platforms of alles-in-één platforms.

 

LearnDash is op het moment een van de beste Wordpress plugins voor een leeromgeving. De plugin heeft veel extra's zoals quizes, cursuspunten, certificaten. 

Prijs: $159 tot 329 per jaar
Trial: 30 dagen money back garantie

Naar LearnDash

Wishlist Member is een van de oudste Wordpress plugins voor leeromgevingen. Erg sterk in membership omgevingen (abonnementen) Met ingebouwde integratiemogelijkheden.

Prijs: $147 tot $397 per jaar
Trial: geen

Naar Wishlist Member

Lifter LMS is geschikt voor website bouwers en starters. Via Zapier is het te koppelen met externe tools. In de duurdere pakket biedt het platform veel ondersteuning.

Prijs: $99 tot $999 per jaar
Trial: 30 dagen $1 en money back garantie

Naar LifterLMS

Sensei is een een uitbreiding van je Woocommerce shop. Hoewel de plugin gratis is, betaal je voor de Woocommerce koppeling. Sensei is gemaakt voor het gemak binnen Wordpress. 

Prijs: $129 tot $279 per jaar
Trial: Plugin is gratis

Naar Sensei LMS

Disclaimer

Ik heb met vele leeromgevingen gewerkt en neergezet voor mijn klanten. In online leeromgevingen waarin ik zelf echt tevreden ben, participeer ik ook indien ze een partnerprogramma hebben. Dat betekent dat ik een vergoeding kan krijgen indien iemand het pakket afneemt. Dat kost jou helemaal niets, en het helpt mij om artikelen zoals deze te kunnen blijven schrijven. Een volledige disclaimer staat hier.

Download Gratis het "Stappenplan voor een Online Cursus"

Dit handige overzicht geeft je alle stappen bij het maken van een online cursus. Extra tips bij je software keuze zodat je direct aan de slag kan gaan.