De Beste Online Leeromgevingen in 2022

🤔 Welk platform past bij jouw? Doe de test >>

Er zijn 3 mogelijkheden voor een online cursus.

ALLES IN ÉÉN SOFTWARE

Eenvoud voor alles! Website, leeromgeving, verkoop en emailmarketing in één platform.

KLIK HIER >>

LOSSE LEEROMGEVING

Een losse leeromgeving kies je als je al goed draaiende website en marketing hebt.

KLIK HIER >>

WORDPRESS PLUGINS

Als je alles binnen Wordpress wilt houden en zelf alles wilt bouwen. 

KLIK HIER >>

M A R K T P L A A T S

Platforms die voor een percentage van jouw verkoopprijs jouw training verkopen. 

marktplaats
Krijg tijdelijk onze Must Have Cursus van € 247
voor slechts € 47

Alles-in-één Software

~ website, cursussen, emailmarketing, verkoop in één pakket ~

Een alles-in-één platform is zo gemaakt dat je geen andere online tools meer nodig hebt. Deze platforms kunnen alles voor je regelen: je website, je marketing, je emailcampagnes en natuurlijk ook je leeromgeving.

Deze software is gemaakt om razendsnel een cursus neer te kunnen zetten én te kunnen verkopen. Indien je snel je website, cursus en marketing wilt hebben staan, is een alles-in-één platform een verstandige keuze.

De wat hogere kosten zijn een schijntje vergeleken met de tijdswinst die je behaalt en het feit dat je niets extra's betaalt voor emailmarketing, je website of de hosting van je lesmateriaal.

Alles voor je online onderneming onder 1 dak. Website, leeromgeving, email-marketing, podcasts, community, memberships, etc. Kajabi heeft alles geïntegreerd en met een pipeline zet je in 1 klik een hele marketingfunnel neer. Daarnaast kan je ook alles als zelfstandige tool gebruiken. 

Kajabi scoort 4.6 op Trustpilot (1147 reviews)

Prijs: $149 tot $399 per maand.
Per jaar is 2 maanden gratis
Trial: Gratis 30 dagen via deze link

Naar Kajabi

Zenler is een alles in een pakket dat veel live functies heeft ingebouwd zoals live lessen en webinars. Het is door de vele mogelijkheden technisch wat lastiger dan bijvoorbeeld Kajabi. Maar daardoor krijg je weer meer vrijheid. 

Zenler scoort 4.8 op Trustpilot (108 reviews)

Pro beta aanbieding: $647 ipv $1270 per jaar
Premium beta aanbieding:$1447 ipv $5970 per jaar
Trial: alleen met invitatie

Naar Zenler (via deze invitatie)

Thinkific is gemaakt om cursussen eenvoudig te maken en te kunnen verkopen. De focus ligt op de cursussen zelf maar daarnaast kan je je website ook laten draaien in dit platform. Thinkific heeft geen email-marketing.

Thinkific scoort 4.7 op Trustpilot (252 reviews)

Prijs: $39 tot $399 per maand. Per jaar is 20% korting
Trial: 1 maand Pro + Growth plan, via deze link

Naar Thinkific

Kartra is een alles-in-één platform gebouwd door de makers van WebinarJam. Het is zeer sterk op het vlak van marketing en affiliates. Je kan er je marketingfunnels mee bouwen op basis van templates.

Kartra scoort 2.9 op Trustpilot (4 reviews)

Prijs: $99 tot $499 per maand. Per jaar is 25% korting
Trial: 14 dagen voor $1

Naar Kartra
Krijg tijdelijk onze Must Have Cursus van € 247
voor slechts € 47

Losse Leeromgeving
Standalone Software

~ Een losse leeromgeving komt naast je bestaande website en emailmarketing ~

Een standalone platform biedt veelal uitsluitend een cursusomgeving, dat is hun specialisatie en je kan ook verwachten dat dit top werkt. Bij de meeste standalone platforms moet je daarnaast ook nog je eigen website bouwen, je emailmarketing inrichten en vaak ook een webwinkel bouwen.

Omdat je met verschillende tools werkt (website, emailmarketing, webwinkel en je standalone platform) lopen de kosten snel op ten opzichte van een alles-in-één platform.

Indien je al een goede eigen website hebt en je emailmarketing is bij een externe partij goed ingeregeld, dan is een standalone oplossing een goede keuze. Als je nog geen website hebt of emailmarketing, denk dan eerst aan een alles-in-één oplossing.

Huddle is van Nederlandse bodem en richt zich vooral om community en memberships. Huddle is sterk in gamification. Koppelingen met externe tools vinden plaats met Zapier. Daarnaast heb je Plug & Pay nodig voor de verkoop.

Huddle heeft geen score op Trustpilot.

Prijs: €125 per maand of €1.164 per jaar
Trial: 14 dagen

Naar Huddle

Podia is een leeromgeving die hard op weg is om een alles in een platform te worden. Podia heeft een migratie aanbod om cursussen over te zetten naar hun systeem. De trustpilotscore is laag, maar gebaseerd op slechts 3 reviews. 

Podia scoort 2.8 op Trustpilot (3 reviews)

Prijs: $39 tot $179 per maand. Per jaar is 2 maanden korting
Trial: 14 dagen

Naar Podia

Skillba is een nieuw Nederlands product en hard in ontwikkeling. Ze hebben een uitgebreide iDeal & BanContact integratie waarmee je alles binnen hun platform kan regelen. 

Skillba heeft geen score op Trustpilot.  

Prijs: vanaf € 65 maand + €2 per verkoop (geen extra kosten)
Gratis: Indien je geen betaalsysteem nodig hebt.

Naar Skillba

Teachable is een van de bekendere standalone platforms voor online cursussen en een alternatief als je geen alles-in-één platform nodig hebt. Je kan je eigen cursus ook op het Teachable platform aanbieden. 

Teachable scoort 1.7 op Trustpilot. (79 reviews)

Prijs: vanaf $0 per maand met $1 + 10% per transactie tot  $299 per maand zonder transactiekosten. Per jaar is ongeveer 20% korting
Trial: gratis 14 dagen

Naar Teachable
Krijg tijdelijk onze Must Have Cursus van € 247
voor slechts € 47

Wordpress Plugins

~ Zelf bouwen voor een lagere prijs, reken wel op meer tijd en energie ~

Voor wie liever alles in eigen hand houdt, zijn er zeer professionele plugins voor Wordpress te vinden. Deze plugins werken goed samen met plugins zoals Woocommerce. Bedenk dat je alles zelf moet opzetten. Een leeromgeving binnen Wordpress is complexer, technischer en vraagt meer onderhoud bij updates dan standalone platforms of alles-in-één platforms.

 

LearnDash is op het moment een van de beste Wordpress plugins voor een leeromgeving. De plugin heeft veel extra's zoals quizes, cursuspunten, certificaten. 

Learndash scoort 3.0 op Trustpilot (4 reviews)

Prijs: $159 tot $329 per jaar
Trial: 30 dagen money back garantie

Naar LearnDash

Wishlist Member is een van de oudste Wordpress plugins voor leeromgevingen. Erg sterk in membership omgevingen (abonnementen) Met ingebouwde integratiemogelijkheden.

Wishlist heeft geen score op Trustpilot. 

Prijs: $147 tot $397 per jaar
Trial: 30 dagen money bakc garatnei

Naar Wishlist Member

Lifter LMS is geschikt voor website bouwers en starters. Via Zapier is het te koppelen met externe tools. In de duurdere pakket biedt het platform veel ondersteuning.

LIfter LMS heeft geen score op Trustpilot. 

Prijs: $120 tot $1200 per jaar
Trial: 30 dagen $1 en money back garantie

Naar LifterLMS

Sensei is een een uitbreiding van je Woocommerce shop. Hoewel de plugin gratis is, betaal je voor de Woocommerce koppeling. Sensei is gemaakt voor het gemak binnen Wordpress. 

Sensei heeft geen score op Trustpilot. 

Prijs: $129 tot $279 per jaar
Trial: Plugin is gratis

Naar Sensei LMS

De beste keus voor je website, cursussen en emailmarketing

Uit alle software tools is Kajabi mijn favoriet en het platform waarvan ik zeg: als je er één moet kiezen, kijk zeker eens naar Kajabi. Klik door voor het uitgebreide Kajabi Review 2021.

Kajabi is een alles-in-één platform, waar je je website, leeromgeving, emailmarketing mee kan doen. Zonder dat je andere tools nodig hebt. En ook community, memberships, podcasts en betaalde nieuwsbrieven. Ik werk ruim 7 jaar met Kajabi en op dit platform staan mijn website (zoals deze), draait mijn emailmarketing en staan mijn online trainingen.

CADEAU: Wanneer je Kajabi via deze pagina aanschaft, krijg je de 30 dagen gratis proefperiode en onze persoonlijke Nederlandstalige extra bonussen zoals Persoonlijke Live Ondersteuning. Lees meer in de Nederlandstalige Kajabi Community die ik beheer. 

Probeer Kajabi 30 dagen gratis uit >>

Disclaimer

Ik heb met vele leeromgevingen gewerkt en neergezet voor mijn klanten. In online leeromgevingen waarin ik zelf echt tevreden ben, participeer ik ook indien ze een partnerprogramma hebben. Dat betekent dat ik een vergoeding kan krijgen indien iemand het pakket afneemt. Dat kost jou helemaal niets, en het helpt mij om artikelen zoals deze te kunnen blijven schrijven. Een volledige disclaimer staat hier.

Waarom staan hier niet alle (Nederlandse) software pakketten?

We tonen hier alleen pakketten die een serieuze staat van dienst hebben en waar een volwaardig ontwikkelingsteam achter zit. Dit zijn pakketten waarvan je kan verwachten dat ze nog lang blijven bestaan. Er komen regelmatig nieuwe (Nederlandse) tools op de markt. Veel zijn gebaseerd op Wordpress en geen zelfstandig platform. Helaas hebben we de meeste van deze initiatieven weer zien sneuvelen. Een nieuw initiatief volgen we en wanneer wij het een aanvulling vinden, nemen we het op.