Wat is het verschil tussen een Online Cursus en een Membership

membership online cursus maken Jun 10, 2021

Weet jij wat het verschil is tussen een online cursus en een membership?
Kun jij heel duidelijk aangeven waarom het een anders is dan de andere?

Ik merk dat er veel verwarring is tussen een online cursus en een membership.

Het verschil tussen een online cursus en een membership is dat mensen bij een online cursus een vast programma doorlopen. En bij een membership kunnen mensen op elk moment instappen. Bij een online cursus betalen mensen veelal een eenmalig bedrag om een nieuwe vaardigheid te leren. En bij een membership betalen mensen periodiek voor steeds vernieuwende content of ondersteuning.

In deze video behandel ik meerdere eigenschappen van een online cursus en vergelijk die met een membership programma.

Ik ga in op wat het ene model betekent voor je studenten of volgers en wat het verschil is met het andere model.

En we behandelen wat dit betekent voor het werk dat je er in moet investeren en wat voor inkomstenstroom het oplevert binnen je bedrijf.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen te vinden. En overlap tussen de twee verschillende modellen - online cursus vs membership - bestaat ook.

Maar door eerst de twee modellen scherp tegenover elkaar te zetten, ga je zien wat er wezenlijk anders is tussen een membership en een online cursus.

Indien je meer wilt weten over hoe je een online cursus gestructureerd kunt opzetten, vul de survey in. We verloten onder iedere 25 inschrijvingen één maal toegang tot onze nieuwe ' Jouw Cursus Online in 28 Dagen' training. 

Doe de survey ‘Jouw Cursus Online in 28 dagen’ en win gratis toegang tot deze nieuwe training:

๐ŸŽฏ https://forms.gle/PeT6vca2M552hrvP9

 De video in deze les staat ook op Youtube >>

 

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Hi, ik ben 7 online marketing ondernemer en gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. KlantGenerator is mijn bedrijf. JouwCursusOnlien is mijn blog voor online leeromgevingen. Kajabi-Users.nl voor Kajabi gebruikers. Wil je ondersteuning bij jouw online cursus of Kajabi? Neem contact met me op voor vrijblijvend advies. 

JouwCursusOnline.nl - KlantGenerator.nl - Kajabi-Users.nl - Linktopay.nl 

Contact