ZENLER REVIEW 2023

De uitgebreidste Nederlandse recensie over Zenler

Krijg een invitatie link voor Zenler

Update: 8 augustus 2023

Wat is Zenler? Kan Zenler meekomen met andere platforms?

Zenler is een nieuwe alles-in-één platform voor je gehele online bedrijf. Op dit moment wordt de nieuwe versie van Zenler gebouwd (New Zenler) en je kan alleen toegang krijgen wanneer iemand anders je uitnodigt. Met de links op deze pagina krijg je die invitiatie-link voor Zenler.

Zenler is een software tool waarmee je geen andere online tools meer nodig zou hebben.

Op het moment van schrijven is dat nog niet zo ver. Zenler komt een heel eind, en er zijn al erg veel onderdelen af. Maar een onderdeel zoals bloggen, is op dit moment nog niet mogelijk. Wanneer je blogs wilt schrijven, zal je deze als pagina's moeten opbouwen. Het kan, maar het is minder makkelijk dan Kajabi of Wordpress.

Zenler is een zogeheten alles-in-één platform. Je krijgt alle onderdelen van een online bedrijf zoals: je website, je marketing, je emailcampagnes en natuurlijk ook je leeromgeving.

Zenler is een van de nieuwste online leeromgevingen. Op dit moment draait de openbare beta-versie. Dat betekent dat er nog extra voordelen te krijgen zijn, maar ook dat er nadelen zijn. Een belangrijk voordeel is de zeer lage instapprijs. Een nadeel is dat je niet moet verwachten dat alles al goed werkt. 

Ik werk ruim 6 jaar met verschillende online leerpakketten, van Wishlist en Optimizepress tot Kajabi, Podia en nu ook Zenler. Mijn specialisme ligt bij de krachtpatser Kajabi (Lees het Kajabi Review)  en op dit platform heb ik inmiddels meer dan 100 bedrijven geholpen met hun overstap naar Kajabi. Vanuit die achtergrond en ervaring is deze review gemaakt. Diepgaand en een eerlijk inzicht in alle mogelijkheden.

De meeste Zenler reviews die je online vindt, hebben weinig meer te bieden dan de standaard teksten van de website van Zenler. Simpelweg omdat de schrijver nooit serieus met dit pakket heeft gewerkt. Mijn review van Zenler is bedoeld dat jij zelf een overwogen keuze kan maken of Zenler bij jouw past of niet.

Succes en veel leesplezier!
Bastiaan de Koning

Bastiaan de Koning - Online Cursus Specialist

Hi, ik ben sinds 2014 online ondernemer en gespecialiseerd in het bouwen van online cursussen en leeromgevingen. KlantGenerator is mijn bedrijf. JouwCursusOnline is mijn blog. Zelf werk ik vooral met het alles-in-één platform Kajabi, omdat je hier je website, blogs, cursussen, emailmarketing en klantgegevens bij elkaar hebt. Vragen over welk platform bij jou past? Neem vrijblijvend contact op.

Contact - JouwCursusOnline.nl - KlantGenerator.nl - Kajabi-Users.nl - Linktopay.nl

ZENLER REVIEW SAMENVATTING

Zenler is een alles-in-één oplossing om je website, je leeromgeving, je marketing en je emails te beheren. Zenler werkt heel makkelijk en intuïtief. Voor de prijs is het op dit moment een zware concurrent voor pakketten als Kartra, Kajabi of Thinkific. Daar staat tegenover dat je op dit moment de beta-versie krijgt en nog niet alle onderdelen aanwezig zijn die je bij een alles-in-één pakket mag verwachten. 

Overzicht Zenler op Onderdelen 

 1  Cursussen & Leeromgeving  ⭐⭐⭐⭐⭐
 2   Community & Studentcontact  ⭐⭐⭐⭐⚪
 3   Website & Pagina editor  ⭐⭐⭐⭐⚪
 4   Marketing & Funnels  ⭐⭐⭐⭐⭐
 5   Mailinglijst & Emails  ⭐⭐⭐⭐⚪
 6   Statistieken en Rapportages  ⭐⭐⭐⭐⚪
 7  Betaalmogelijkheden  ⭐⭐⚪⚪⚪

ZENLER PRO'S

 1. Alle tools in één platform
 2. Zeer aantrekkelijk geprijsd (gedurende beta)
 3. Drie websites
 4. Overzichtelijke layout
 5. Nog volop in ontwikkeling
 6. Zeer snel om cursussen te maken
 7. Veel extraatjes binnen cursussen en contacten
 8. Actieve Facebook community
 9. Automatische btw berekening, ook voor Europa
 10. Integratie van Zoom als webinarplatform

ZENLER CONTRA'S

 1. Beta-versie: soms moet je op updates of nieuwe features wachten.
 2. Geen blog mogelijkheden
 3. Pagina editor is complex (vergelijkbaar met Wordpress)
 4. Geen iDeal / BanContact support (is aangekondigd om op te nemen)

 

Conclusie Zenler Review

Zenler is een veel belovend nieuw alles-in-één platform. Gezien het huidige prijsniveau en de vele extra's die je krijgt, zullen we gebruik blijven maken van dit platform. Met het grote pakket kun je 10 verschillende websites maken. In het kleine pakket ook al 3. Vooral de integratie van live webinars (via Zoom) maakt dit plarform zeer interessant.

Om met Zenler aan de slag te gaan, heb je een invitatie-link nodig. Deze link staat hieronder.

INVITATIE-LINK ZENLER >>

The New Zenler Review Index

De volgende onderdelen komen in deze Zenler Recensie aan bod

Samenvatting
Dashboard
Cursussen
Marketing Funnels

Zenler Review -  Jouw Dashboard

Zenler werkt met een strak en zelfs wat saai gebruikersdashboard. De layout is veelal donkergrijs met wit. Maar daardoor is het wel goed overszichtelijk. Het is duidelijk dat Zenler meer aandacht besteed aan de functionaliteit dan aan tierelantijntjes. Aan de bovenkant is een menu structuur te vinden met de belangrijkste categorieën binnen Zenler. Wanneer je daar op klikt, komt er in de linker sidebar een submenu met alle tools en mogelijkheden binnen die categorie.

 

kajabi dashboard overview

Direct aan de slag

Op het moment dat je jouw account hebt aangevraagd (via een invitatie-link) kan je al aan de slag. Zenler vraagt wat jij vandaag wilt gaan doen. Uiteraard zal dat een cursus maken of het verkrijgen van nieuwe leads zijn.

Het bijzonder van Zenler is dat ze er naar streven om alles kant en klaar neer te zetten. Wanneer je een van de opties kiest, dan wordt de hele marketingfunnel daar ook al voor klaargezet.

Het hoofdmenu van Zenler bestaat uit 8 onderdelen

Zenler heeft het Dashboard in 8 categorieën onderverdeeld. Wanneer je op een van de categorieën kliks opent het sidebar menu.

 1. Dashboard: dit is het overzicht van je laatste actviteiten op je website
 2. Courses: alles wat met een cursus te maken heeft inclusief studenten
 3. Marketing funnels
 4. Email Broadcasts: je nieuwsbrieven
 5. Communites: de community functie van Zenler
 6. Site: alles wat met pagina's te maken heeft
 7. Live: de webinar functie
 8. Reports: jouw statistieken

Alle omzet in één overzicht

Het Dashboard geeft verder een overzicht van je omzet, je leads, je signups (nieuwe cursisten) en ook welke producten recentelijk zijn afgenomen.

Het is geweldig om direct te kunnen zien welke omzet je hebt gemaakt. Het nadeel van deze staatjes is dat alleen werken met de interne betaalsystemen (Stripe en Paypal). Op dit moment zijn iDeal of BanContact betalingen nog niet mogelijk met Zenler. Deze inkomsten (wanneer ze via een extern platform lopen) zullen dan ook niet getoond worden. 

Download Gratis het "Stappenplan voor een Online Cursus"

Dit handige overzicht geeft je alle stappen bij het maken van een online cursus. Extra tips bij je software keuze zodat je direct aan de slag kan gaan.

The New Zenler Review Courses / Cursussen

Ieder pagina in Zenler heeft zijn eigen dashboard, zo ook Courses of in het Nederlands Cursussen. Vanuit dit overzicht kom je snel bij de verschillende onderdelen. Ook al zitten deze op andere plaatsen verstopt.

Zenler Courses alles in een overzicht

Op het startoverzicht van het dashboard zie je direct hoeveel mensen in je cursussen zitten en welke omzet je hebt behaald. 

 • Je kan nieuwe cursussen maken.
 • Cursussen bundelen tot een groter product
 • Coupon codes geven
 • Toegang krijgen tot de instructeurs en studenten
 • Reviews zien op je verkopen
 • Certificaten geven
 • En uiteraard statistieken (Reports)

 

Zenler Lessen toevoegen

Het is heel makkelijk om nieuwe modules en lessen toe te voegen in Zenler. In het voorbeeld heb ik 3 modules gemaakt en 3 lessen er onder gezet. De lessen zijn te verslepen van de ene module naar de andere module.

Wanneer je een les aanklikt kan je door naar de inhoud van de les. Hier biedt Zenler veel opties: Video. Audio. Powerpoint, PDF, tekst custom code, downloads, quiz, survey en SCORM. Het laatste is een bestandsformaat waarmee in html overlay's en dergelijke gemaakt kunnen worden. Zoals je bijvoorbeeld in Youtube ziet.

Wat onhandig bleek, is dat de wijzigingen niet automatisch opgeslagen worden als je van les wisselt. Dat betekent dat je na iedere wijziging op Save moet klikken.

 

Zenler Course Layout

De lesomgeving van Zenler is erg simpel. Hier zie je dat een partij als Kajabi echt goede grafische mensen in dienst heeft. Zenler kiest voor een puur functionele layout. 

Aan de linkerkant staat een sidebar met een overzicht van alle lessen. En aan de rechterkant staan de onderdelen van de lessen onderelkaar. Te beginnen met een video. En daarna de andere onderdelen. Alle verschillende formaten hebben hun eigen player. Dat betekent dat de Powerpoint file direct te bekijken is. Je kan de sheets ook door bladeren.

Hetzelfde geldt ook voor de PDF, die direct met een editor in beeld wordt gebracht.

Op zich zijn deze standaard editors wel handig, onoverzichtelijk worden als je meerdere onderdelen in 1 les gebruikt. Wat dat betreft kun je in Zenler beter per media-type een nieuwe les aanmaken.

 

Zenler Marketing Funnel

Ik was zeer gecharmeerd van de marketingfunnel die Zenler out of the box levert. Op het moment dat je een nieuwe product aanmaakt, zet Zenler ook de Sales Page, de Checkout Page, een Thankyou Page en the Course Acces page klaar.

Deze 4 pagina's worden onder elkaar getoond als zijnde een funnel (trechter). Bij iedere pagina zie je direct wat de conversie doet. Dit is heel handig om je pagina's te optimaliseren.

Uiteraard kan je iedere pagina bewerken. De Checkout pagina is grotendeels al ingevuld en is bewerkt te editen. 

Wanneer je met een extern betaalplatform werkt, zal je de checkout pagina moeten vervangen met de pagina van je externe systeem en ook de aankoopknoppen moeten vervangen. Dit vraagt wat extra handelingen. Het is te hopen dat ze snel iDeal en BanContact integreren.

 

Zenler Pricing Options - Prijs opties

Zenler biedt 4 prijs opties voor je product aan: gratis, eenmalig, abonnement of een betaalplan (betalen in termijnen).

Hoewel dit zeer makkelijk toe te voegen is, gelden deze betaalopties alleen (op het moment van schrijven deze review) voor betaalmethoden zoals Stripe (credit cards) en Paypal.

Het koppelen van Zenler net Stripe is in een paar klikken geregeld. Het lukte ons om binnen 10 minuten (nadat we gestart waren met Zenler) al een een eerste product te kunnen kopen. Alles met de standaard instellingen binnen Zenler.

Download Gratis het "Stappenplan voor een Online Cursus"

Dit handige overzicht geeft je alle stappen bij het maken van een online cursus. Extra tips bij je software keuze zodat je direct aan de slag kan gaan.

Disclaimer

Ik heb met vele leeromgevingen gewerkt en neergezet voor mijn klanten. In online leeromgevingen waarin ik zelf echt tevreden ben, participeer ik ook indien ze een partnerprogramma hebben. Dat betekent dat ik een vergoeding kan krijgen indien iemand het pakket afneemt. Dat kost jou helemaal niets, en het helpt mij om artikelen zoals deze te kunnen blijven schrijven. Een volledige disclaimer staat hier.