Hoe lanceer je een online cursus?

lanceren

Een online cursus lanceer je door in een aantal dagen meerdere waardevolle video's te delen, waarin je toekomstige klant ervaart hoe zijn of haar leven verandert na jouw online cursus. Je zorgt ervoor dat je toekomstige klant eerst kennis maakt met je product en methode voordat je een aanbod doet. Pas als ze echt geïnteresseerd zijn, vertel je ze welk aanbod je voor ze hebt.

Bekijk de video hierboven voor een korte introductie van de Product Launch Formule.

 

Leer van de godfather van de online lanceringen

Er is 1 naam in de online marketing wereld die de hele boel op zijn kop heeft gezet. In 2001 kwam hij met een revolutionaire product-lanceringsmethode. En nog steeds is deze methode leidend voor productlanceringen online.

Ik heb het over Jeff Walker en zijn Product Launch Formula (PLF).

Walker is een man die bescheiden overkomt vanuit zijn huis in Denver Colorado. Maar stiekem ruim 8 cijfers op zijn bankrekening heeft staan. En goed kans dat daar komende maand een slordige paar miljoen dollar bij komt.

De impact van deze revolutionaire methode

Zijn revolutionaire Product Launch Formulier, de PLF methode, ontstond door een verkooppagina op te knippen in 4 stukken. Drie waardevolle video’s die om de paar dagen worden toegestuurd en daarna een verkoopvideo. Je kent het vast wel. 

Wanneer je een beetje meedraait in de online trainingswereld, kan het niet anders dan dat je deze methode langs hebt zien komen. Sinds 2008 traint hij marketeers over de hele wereld op het vlak van lanceringen.

De PLF methode wordt inmiddels door alle grote online ondernemers gebruikt: Frank Kern, Brendon Burchard, Marie Forleo, Dean Graziosi, Tony Robbins en ook menig Nederlandse online trainer.

Het gekke is dat vele (nieuwe) ondernemers niet eens weten dat deze methode oorspronkelijk komt van Jeff Walker. Dat hij deze methode nog steeds traint aan zijn trouwe community. En dat is het enige wat ie doet. Het vervolmaken van de lanceermethode. Laten zien hoe het moet, zodat anderen dat kunnen herhalen.

 

Binge watch de PLF methode

De PLF training wordt eens per jaar in september opengesteld. De lancering van de PLF training bestaat uit meerdere introductielessen en duurt 2 weken: The Launch Masterclass. 

Maar nu geeft Jeff Walker The Launch Masterclass in 1x vrij, zodat je deze direct kan binge watchen. En echt, de introductievideo's zijn zo waardevol! Ik heb ze meerdere keren bekeken en vele aantekeningen gemaakt. 

Meld je aan voor de binge watch versie >>

Wanneer je producten wilt lanceren, is dit een zeer waardevolle start. En natuurlijk biedt ie aan om zijn training te kopen. Het mag, maar hoeft niet. Hoe dan ook zal je zeker geen spijt van krijgen. Kreeg ik ook niet ;-).

Veel succes.

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Hi, ik ben sinds 2014 online ondernemer en gespecialiseerd in het bouwen van online cursussen en leeromgevingen. Met name met het softwareplatform Kajabi. KlantGenerator is mijn bedrijf. JouwCursusOnline is mijn blog voor online leeromgevingen. Op KJB-Users.nl geef ik specifieke informatie voor Kajabi gebruikers. Wil je ondersteuning bij jouw online cursus of bij het opzetten van jouw online business met Kajabi? Neem contact met me op voor vrijblijvend advies. 

JouwCursusOnline.nl - KlantGenerator.nl - Kajabi-Users.nl - Linktopay.nl 

Contact